Activiteiten

De Vereniging Vrienden van Den Haag stelt haar leden in de gelegenheid om via activiteiten en excursies nader kennis te maken met voor hen nog onbekende delen van Den Haag: bijvoorbeeld de bezichtiging van een gebouw, een rondwandeling in een buurt of wijk, een bezoek aan een instelling. Ook organiseert de Vereniging Vriendenborrels, informatieve bijeenkomsten, enzovoorts.

Aanmelden
Voor deelname aan een activiteit of excursie, met uitzondering van de Vriendenborrels, geldt dat u zich daarvoor moet aanmelden door gebruik te maken van het formulier dat bij die activiteit of excursie is opgenomen. U ontvangt vervolgens een automatisch antwoord. Na aanmelding moet u direct de verschuldigde deelnemersbijdrage overmaken naar rekeningnummer NL15 TRIO 0197 7883 94 van de Vereniging Vrienden van Den Haag onder vermelding van de betreffende activiteit of excursie inclusief datum. 
Let op:
- het is noodzakelijk dat u zich zowel aanmeldt als betaalt; zo niet, dan wordt uw aanmelding niet geregistreerd en kunt u niet deelnemen;  
- u ontvangt geen bevestiging van uw aanmelding

Bestemd voor
In principe is een activiteit uitsluitend toegankelijk voor leden. In bepaalde gevallen zijn introducés wel toegestaan. Dan staat dit expliciet aangegeven bij de desbetreffende activiteit. Als u een introducé meeneemt, moet u ook de naam van uw introducé vermelden.

Volgeboekt, en dan
Bij volgeboekte excursies wordt op de website het aanmeldingsformulier zo snel mogelijk vervangen door het belangstellingsformulier. Dat kunt u invullen als u op een later tijdstip toch nog zou willen deelnemen aan deze excursie. U hoeft in dat geval nog geen geld over te maken. Wij zullen proberen extra tijdstippen voor deze excursie af te spreken. Als dat lukt zullen wij per e-mail of telefonisch contact met u opnemen.

Rondleiding door ‘Kasteel Duinstraat' op Scheveningen

In 1904 besluit het college van B&W om brandweer en politie onder te brengen in één grote, nieuw te bouwen kazerne. Stadsarchitect Adam Schadee (1891-1927) krijgt de opdracht om een ontwerp te maken en tekent het fraaie gebouw zoals het zich nu nog als rijksmonument aan de Duinstraat bevindt.

Alle data zijn helaas volgeboekt. U kunt deze keer geen belangstellingsformulier invullen; er zullen voorlopig geen extra rondleidingen worden georganiseerd. 

Rondleiding Pulchri Studio

In 1847 werd door Hardenberg, Roelofs, Van Hove en Weissenbruch een schilderkundig genootschap opgericht, dat verder strekte dan alleen tekenen en schilderen, maar ook streefde naar onder meer het bevorderen van de belangen van de beeldende kunst en van de leden.

Impressie bezoek aan Trefpunt Rotterdamsebaan

Impressie van een bezoek aan Trefpunt de Rotterdamsebaan op 22 januari en 12 februari 2020. 

Impressie rondleiding Museum Sophiahof

Impressie van een van de twee rondleidingen door Museum Sophiahof op 30 november en 17 december 2019. 

Impressie rondleiding in Sint Jacobus de Meerdere kerk

Impressie van een rondleiding in de Sint Jacobus de Meerdere kerk (Parkstraat) op 12 december 2019. 

Impressie lezing en wandeling Verdwenen bioscopen

Impressie van een van de drie excursies Verdwenen bioscopen op 5 en 16 oktober en 16 november. 

Impressie excursie brouwerij Kompaan

Impressie van een van de twee excursies bij brouwerij Kompaan in de Binckhorst op 12 en 20 oktober 2019. 

Gerealiseerde excursies en activiteiten

Om een beeld te geven van de onderwerpen waarover de Vrienden van Den Haag excursies organiseren, vindt u hier een lijst met gerealiseerde excursies in 2017 en het huidige jaar. Ook overige gezamenlijke bijeenkomsten zijn hier vermeld. Van sommige activiteiten zijn impressies gemaakt.