Activiteiten

De Vereniging Vrienden van Den Haag stelt haar leden in de gelegenheid om via activiteiten en excursies nader kennis te maken met voor hen nog onbekende delen van Den Haag: bijvoorbeeld de bezichtiging van een gebouw, een rondwandeling in een buurt of wijk, een bezoek aan een instelling. Ook organiseert de Vereniging Vriendenborrels, informatieve bijeenkomsten, enzovoorts.

Aanmelden
Voor deelname aan een activiteit of excursie, met uitzondering van de Vriendenborrels, geldt dat u zich daarvoor moet aanmelden door gebruik te maken van het formulier dat bij die activiteit of excursie is opgenomen. U ontvangt vervolgens een automatisch antwoord. Na aanmelding moet u direct de verschuldigde deelnemersbijdrage overmaken naar rekeningnummer NL15 TRIO 0197 7883 94 van de Vereniging Vrienden van Den Haag onder vermelding van de betreffende activiteit of excursie inclusief datum. 
Let op:
- het is noodzakelijk dat u zich zowel aanmeldt als betaalt; zo niet, dan wordt uw aanmelding niet geregistreerd en kunt u niet deelnemen;  
- u ontvangt geen bevestiging van uw aanmelding

Bestemd voor
In principe is een activiteit uitsluitend toegankelijk voor leden. In bepaalde gevallen zijn introducés wel toegestaan. Dan staat dit expliciet aangegeven bij de desbetreffende activiteit. Als u een introducé meeneemt, moet u ook de naam van uw introducé vermelden.

Volgeboekt, en dan
Bij volgeboekte excursies wordt op de website het aanmeldingsformulier zo snel mogelijk vervangen door het belangstellingsformulier. Dat kunt u invullen als u op een later tijdstip toch nog zou willen deelnemen aan deze excursie. U hoeft in dat geval nog geen geld over te maken. Wij zullen proberen extra tijdstippen voor deze excursie af te spreken. Als dat lukt zullen wij per e-mail of telefonisch contact met u opnemen.

Van Bloedberg naar Bajes

Een lentewandeling door de groene rand van de stad – Hubertuspark en Duttendel. De excursie begint voor lunchroom Yon aan de Badhuisweg 191 en voert over de ‘bergen’ van het Hubertuspark en door de ‘dalen’ van Klein Zwitserland naar de Oostduinen en terug langs de Nieuwe Scheveningse Bosjes.

De wandeling is afgelast. 

Fietstocht langs de Laan van Meerdervoort

Iedere inwoner van Den Haag kent de Laan van Meerdervoort. Ze wordt wel de langste laan van Nederland, dan wel Europa genoemd. Met een imposante 5,8 kilometer kent deze laan een bijzondere geschiedenis. Naast dat de Laan de scheiding zou zijn tussen het zand en veen, kan deze ook worden beschouwd als een reis door de architectuurgeschiedenis van Den Haag. Deze excursies zijn afgelast. 

Dag van de Haagse geschiedenis

Al meer dan 10 jaar organiseert het Haags Gemeentearchief de Dag van de Haagse Geschiedenis. Doel van deze dag is om alle inwoners van onze stad bekend te maken met de rijke geschiedenis van Den Haag en hen die zelf ook te laten ontdekken.

De Dag van de Haagse geschiedenis is afgelast. 

Op stap door het oudste Haagse industriegebied, de Laakhaven

De vernieuwing van de Laakhaven is de laatste fase ingegaan, een mooi moment om in dit eerste industriegebied van Den Haag poolshoogte te gaan nemen van wat er resteert van de historie en hoe de nieuwbouw hier is ingepast.

Deze excursie is afgelast. 

Beleef het voorjaar op Landgoed Ockenburgh

Een tweedelige excursie, bestaande uit een wandeling door het Hyacintenbos, dat deel uitmaakt van het landgoed Ockenburgh. Aansluitend krijgen we een inkijkje in wat er allemaal gebeurd is sinds de buurt zich verenigde om het landgoed te behouden voor de bewoners van de wijk.

Deze excursie is afgelast. 

Impressie rondleiding door ‘Kasteel Duinstraat’

Impressie van een van de twee rondleidingen door ‘Kasteel Duinstraat’, voormalig politiebureau en brandweerkazerne van Scheveningen op 19 februari en 13 maart 2020.

Impressie rondleiding in Pulchri Studio

Impressie van een van de twee rondleidingen door Pulchri Studio op 29 februari en 14 maart 2020.

Impressie bezoek aan Trefpunt Rotterdamsebaan

Impressie van een bezoek aan Trefpunt de Rotterdamsebaan op 22 januari en 12 februari 2020. 

Impressie rondleiding Museum Sophiahof

Impressie van een van de twee rondleidingen door Museum Sophiahof op 30 november en 17 december 2019. 

Impressie rondleiding in Sint Jacobus de Meerdere kerk

Impressie van een rondleiding in de Sint Jacobus de Meerdere kerk (Parkstraat) op 12 december 2019. 

Impressie lezing en wandeling Verdwenen bioscopen

Impressie van een van de drie excursies Verdwenen bioscopen op 5 en 16 oktober en 16 november. 

Impressie excursie brouwerij Kompaan

Impressie van een van de twee excursies bij brouwerij Kompaan in de Binckhorst op 12 en 20 oktober 2019. 

Gerealiseerde excursies en activiteiten

Om een beeld te geven van de onderwerpen waarover de Vrienden van Den Haag excursies organiseren, vindt u hier een lijst met gerealiseerde excursies in 2017, 2018, 2019 en het huidige jaar. Ook overige gezamenlijke bijeenkomsten zijn hier vermeld. Van sommige activiteiten zijn impressies gemaakt.