Een fotografische wandeling

De gepassioneerde fotograaf Piet Gispen toont in zijn nieuwe fotoboek een bijna onwerkelijk mooi beeld van de Haagse binnenstad, maar het is allemaal echt. Gispen werkt o.a. als portrettist voor vele opdrachtgevers, maar liefhebbers van het Haagse stadsbeeld zullen zijn naam vooral associëren met fraaie stadsfotografie. Hij schildert als een Rembrandt met licht-donker-effecten, en laat de straatlantaarns weerkaatsen in het natte wegdek zoals de schilder Arntzenius een eeuw geleden deed. Gispen maakt ook graag gebruik  van de late middagzon met z’n lange schaduwen en warme kleuren. Geen steriele architectuur-plaatjes, maar de levende werkelijkheid van gebogen historische gevelwanden in tegenlicht, met terrassen en fietsen.

Dit derde fotoboek heeft een royaler formaat dan de eerste twee die in 2013 en 2014 verschenen. De groot afgedrukte foto’s, voorzien van een bondige tweetalige toelichting op de locatie, spreken ongetwijfeld een groot publiek aan.

Den Haag zoals het nu is – een fotografische wandeling door veranderend Den Haag, Piet Gispen, uitg. Piet Gispen, 160 blz., ISBN 978-90-820430-2-0, € 34,95

Een fotografische wandeling