Stand van zaken Rotterdamsebaan – december 2020

Eind januari open
De Rotterdamsebaan, de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag. gaat niet half december, maar eind januari 2021 open voor verkeer. Door tegenvallende testresultaten en het coronavirus liepen de werkzaamheden vertraging op. Inmiddels zijn wel de oefeningen met de hulpdiensten en operators met goed gevolg doorlopen. 
De tunnel heeft 6 vluchtroutes, die bij een ernstig ongeluk kunnen worden gebruikt en die veilig zijn bij rookontwikkeling.

Kunst
Aan beide kanten van de Victory Boogie Woogietunnel komt een kunstwerk in de openbare ruimte. Aan de kant van de Vlietzoom heeft het kunstwerk te maken met de bijzondere archeologische vondsten die daar gedaan zijn. Aan de kant van de Binckhorst komt een kunstwerk dat geïnspireerd is op de naam van de tunnel, de Victory Boogie Woogietunnel.

Molenvlietpark
Het Molenvlietpark is een deel van de Vlietzoom en onderdeel van het project Rotterdamsebaan. Het is in de zomer van 2020 opengegaan voor het publiek. Helaas heeft niet al het jonge groen de zeer droge zomer overleefd. Met name de eikenbomen en haagbeuken hebben hieronder te lijden gehad. Al deze bomen en ander groen worden vervangen. Dit jaar komen in de heemtuin, onderdeel van het Molenvlietpark, nog zo’n 100 grote bomen, ruim 120 kleine bomen, 180 struiken en 1200 vaste planten.

Uitgebreide informatie over voortgang van de testfase, oefeningen van de hulpdiensten, de vluchtroutes en veiligheid in de tunnel, het Molenvlietpark en de kunst bij de Rotterdamsebaan kunt u in deze nieuwsbrief lezen.

Hier ook een timelapse video van de aanleg van de Rotterdamsebaan. 

Stand van zaken Rotterdamsebaan – december 2020