Onthulling SPOT ON! Den Haag 20 november

Brugwachtershuisje Leeghwaterbrug in de spotlight
Zondag 20 november om 16.30 uur

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Stichting Brugwachtershuisjes worden met het project SPOT ON! in twaalf steden brugwachtershuisjes in de spotlight gezet. Den Haag is met het huisje aan de Leeghwaterbrug één van deze steden.

In het kader van SPOT ON! schreven de dichters Nelly Lausberg, Insaf el Assouad, Khadija Ibourk El Idrissi en Nachoua Douayry een dichtregel. Zij lieten zich hierbij inspireren door de woorden waarmee omwonenden en voorbijgangers hun persoonlijke betekenis van het brugwachtershuisje omschreven. De dichtregels sluiten daardoor aan bij de beleving van het huisje voor de mensen.

Vier dichtregels uit de gedichten zijn verwerkt in een lichtkunstwerk dat is vervaardigd door architectonisch vormgever Marco Broeders (Co2RO). Hij werkt veel in en met verlaten industriële panden en gestripte fabriekshallen, waar hij op zoek gaat naar andere functies voor de bestaande stedelijke ruimte. De productie van het lichtkunstwerk is begeleid door Mothership. Het lichtkunstwerk zal zondag 20 november worden onthuld en stichting Brugwachtershuisjes nodigt u van harte uit daarbij aanwezig te zijn. Zondag 20 november om 16.30 uur zal Saskia Bruines, wethouder Cultuur - de dichtregel en het lichtkunstwerk bij de Leeghwaterbrug onthullen. Bij de onthulling is accordeonmuziek van Coen Bouwmeester. Het poëtisch lichtkunstwerk is gedurende de wintermaanden in de avond en vroege ochtend verlicht.
Aansluitend is er in het Laaktheater (Ferrandweg 4-T, 2523 XT Den Haag) gelegenheid om kennis te maken met de dichters, worden de gedichten voorgedragen en presenteert Stichting Haags Industrieel Erfgoed de Haagvaarder 115 over bruggen en brugwachtershuisjes in Laakhaven. Ook hier wordt het geheel omlijst door muzikale ‘waterklanken

Lees verder en aanmelden

Onthulling SPOT ON! Den Haag 20 november