Jaarlijkse carillonconcerten Nutstuin weer van start

Op vrijdag 21 juni beginnen de jaarlijkse Nutstuinconcerten weer. Op drie vrijdagen achter elkaar is er er vanaf 16 uur in de prachtige Nutstuin onder het genot van een hapje en een drankje te luisteren naar diverse carillonconcerten.

De Vlaamse beiaardier Twan Bearda bijt op 21 juni het spits in het eerste carillonconcert in de zomerserie Nutstuinconcerten. Twan Bearda is beiaardier van Grimbergen en winnaar van het prestigieuze Fabiolaconcours. Hij speelt op het carillon van de Grote Kerk een romantisch programma met werken van o.a. Strauss, Brahms en Vlaamse beiaardcomponisten.

Op vrijdag 28 juni om 16.00 uur geeft Janno den Engelsman (beiaardier van Middelburg en Bergen op Zoom) een carillonconcert in de zomerserie Nutstuinconcerten.  Hij speelt op het carillon van de Grote Kerk een programma met werken van o.a. Handel en Shostakovich en minimal music van Philip Glass.

De concertreeks wordt op vrijdag 5 juli om 16.00 uur afgesloten met een concert door stadsbeiaardier Gijsbert Kok. De jeugdafdeling van balletstudio Sharon Kleinegris zal in de tuin dansen op de muziek van het carillon. Op het programma staan o.a. liedjes uit de film Mary Poppins en de Midsummer Nights Dream van Mendelssohn.

De concerten zijn te beluisteren in de Nutstuin, ingang Jan Hendrikstraat (naast IBIS-hotel).
De toegang is vrij en in de tuin zijn programma’s en consumpties verkrijgbaar.
Daar is ook het nieuwe boek over het jubileum van de Haagse Toren (2424 – 2024) te koop tegen het gereduceerd tarief van €2,00. Zie ook de Facebookpagina van Stichting Carillon Den Haag.

Jaarlijkse carillonconcerten Nutstuin weer van start