Heetste plein van Moerwijk nu groen en koel

Voor bewoners Evelien en Renske uit Moerwijk was het even zoeken naar de juiste persoon binnen de gemeente. Maar toen ze groenbeheerder John eenmaal hadden gevonden, was het versteende plein in hun buurtje binnen no time groen. Evelien, John en Renske vertellen over de verandering van het plein.

Bewoner Evelien Luchtenberg: 'Heet, bakstenen plein nu kleurrijk geheel’ 
“Ons plein met 65 nieuwe koopwoningen rondom de voormalige kerk is een verborgen parel van de stad. Maar in de zomer kan de temperatuur flink oplopen. Onze Grovestinstraat bleek volgens de gemeentelijke hittekaart de heetste plek van Moerwijk!
Dat moest veranderen. We wilden minder stenen en kleurrijk groen. Bomen, planten en struiken geven schaduw en houden de omgeving koel in de zomer. Maar bij wie kun je met deze wensen aankloppen? Nadat we talloze instanties hadden benaderd, kwamen we via via aan het mailadres van groenbeheerder John van de gemeente.
Hij kwam koffie drinken en was meteen enthousiast. John had zelf ook allemaal leuke ideeën. Zo stelde hij voor tussen het groen door paadjes te maken van natuurlijke materialen voor kinderen. Het ene pad met stapstenen en boomstam, de andere van grind of gras.
Op Burendag hebben wij de buren de uitgewerkte plannen laten zien. Een paar weken later gingen de klinkers eruit en werden in vlakken bomen, planten en struiken geplant. We zijn ongelooflijk blij met het resultaat. Ons hete, bakstenen plein is nu een kleurrijk geheel. Iedereen is blij, op een paar jongens na. Zij moeten voor hun potje voetbal nu naar de voetbalkooi iets verderop.”

Lees hier het hele artikel in Groen in de buurt

Heetste plein van Moerwijk nu groen en koel