AD: Streep door woontorens Bellevue

De woontorens die tegenover Den Haag Centraal moeten komen, dreigen te stranden. De ontwikkelaars zien er geen brood meer in nadat de gemeenteraad de torens bij voorbaat een kopje kleiner maakte. 

De ontwikkelaars van project Bellevue wilden ruim 180 meter de lucht in gaan. Van de Haagse politiek hoefde het echter niet zó hoog. Met 20 meter minder kon ook wel worden volstaan. Dat zien investeerder Patrizia, ontwikkelaar Downtown development en Staedion anders. Die blazen het project af, omdat de financiële risico’s nu te groot zijn. Daarmee komen in een klap 1200 nieuwe woningen op de tocht te staan. 

De initiatiefnemers willen best nieuw leven in Bellevue blazen, maar dan moet de gemeente wel met een zak geld over de brug komen, alsnog akkoord gaan met de oorspronkelijke 185 meter of eisen met betrekking tot de te bouwen woningen loslaten.

Onderzoek
Wethouder Anne Mulder schrijft dat het stadsbestuur onderzoekt hoe het bouwproject tóch door kan gaan. Met het wegvallen van Bellevue wordt het nog lastiger om de beoogde 20.500 woningen rond de grote stations in Den Haag te bouwen. Groep de Mos stemde tegen het kortwieken van de torens en wil zo snel mogelijk een debat. "De stad gaat gebukt onder een enorme woningnood. Die lossen we niet op met dorpsdenken en een spruitjesmentaliteit”, aldus raadslid William de Blok.

Bron: AD 30-11-2021

AD: Streep door woontorens Bellevue