Verder wandelen langs literaire sporen in het Regentesse/Valkenboskwartier op 22 mei en 15 juni

Ook dit jaar organiseren we weer een wandeling langs literaire sporen in het Regentesse- en Valkenboskwartier. Vorig jaar liepen we door het Valkenboskwartier, dit jaar verkennen we vooral het Regentessekwartier. We doen dat aan de hand van citaten uit romans, dagboeken, autobiografische geschriften, gedichten, columns, reportages, kortom alles wat maar voorhanden is.

Onderweg passeren we geboorte- en woonhuizen van schrijvers, en locaties die hun sporen hebben achtergelaten in de literatuur. Waar kreeg de nog jonge Francisca van der Steen (beter bekend als Mensje van Keulen) een eigen kamer, zodat ze ongestoord kon schrijven en schilderen? Welke landloper bracht zijn jeugd door in de Copernicusstraat? Wat maakte de Columbusstraat zo mieters? En waarom werd Ferdinand Bordewijk als jochie op de Suezkade bekeurd door wijkagent Dikkie? U komt het onderweg allemaal te weten...
De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Onze gids is Gerard van der Bijl. 

Datum en tijd: woensdag 22 mei en zaterdag 15 juni, beide om 14.00 uur.
Locatie: De wandeling start bij het pand van WijWeimar, Noorderbeekdwarsstraat 218 (hoek Weimarstraat en Noorderbeekdwarsstraat) en eindigt op het Regentesseplein.
Bereikbaarheid: tram 3 en 11, bus 21. 
Aantal deelnemers: 15.
Kosten: € 7,-.

Verder wandelen langs literaire sporen in het Regentesse/Valkenboskwartier op 22 mei en 15 juni

Regentesseplein (foto Anneke de Graaf)

Aanmelden