Ockenburgh en de Haagse heidevelden

Ockenburg - wie kent het niet ? De oude buitenplaats die jeugdherberg werd en nu door een burgerinitiatief een restaurant en een groen centrum voor de buurt is geworden. De Haagse heidevelden – wie kent die wel? Weinig mensen blijken dit fenomeen in het aanpalende Solleveld te kennen. Dat is niet vreemd, want in dit bijzondere natuurgebied laat Dunea maar beperkt mensen toe. De Vrienden hebben nu toestemming gekregen voor een excursie daar.

Er is veel natuurschoon te zien en er zijn de nodige verhalen te vertellen, vooral over de archeologische vondsten uit de tijd van de Romeinen en Cananefaten en uit de vroege Middeleeuwen. Ook wordt uitgelegd waardoor alleen hier in het Nationaal Park Hollandse Duinen heide voorkomt. Terwijl op de achtergrond het geluid van de aalscholverkolonie klinkt.

Wij wandelen over bos- en duinpaden, dus dat vraagt een redelijke wandelconditie en goede schoenen. Het pad is hier en daar smal en contact met grashalmen is niet te voorkomen. Het risico op tekenproblemen kan men verkleinen met dichte schoenen en broekspijpen in de sokken.
De gids is Jacob Bijl

Datum en tijd: zaterdag 24 augustus 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur.
Verzamelpunt: voor Villa Ockenburgh (Monsterseweg 4), aan het einde van de oprijlaan bij het bordje Solleveldpad (fotostandpunt) .
Aantal deelnemers: 15.
Kosten: € 7,-.

Ockenburgh en de Haagse heidevelden

Ockenburgh en de Haagse heidevelden

Aanmelden