Lentewandeling Bunkers, nachtegalen en orchideetjes 23 en 24 mei

Bunkers, nachtegalen en orchideetjes – een lentewandeling over de boulevard en het strand en door de duinen.
‘O, o, Den Haag, mooie stad achter de duinen’ heet het in ons lokale volkslied. In het voorjaar is het ook mooi in de duinen, als de nachtegalen weer zingen en de orchideetjes het landschap kleur geven. Daarnaast is mei ook de maand waarin wij stilstaan bij de Tweede Wereldoorlog.

De wandeling begint bij de Pier en voert over de vernieuwde Noord-boulevard naar het strand. Het is volgens de getijdentabel laag water, dus mogen wij hard zand onder onze voeten verwachten. Daarbij wordt verteld over de Delflandse hoofden, de ankerplaats Scheveningen, de wachttoren, de ‘Seezielbatterie Scheveningen Nord’ en nog meer. Na de trap omhoog naar de duinen kunnen wij genieten van het uitzicht en wordt verteld hoe het komt dat de duinen ten Noorden van Scheveningen Oostduinpark heten. Begeleid door nachtegalenzang dalen wij af naar de vroegere speelweide in de duinen, waar langs het fietspad orchideetjes bloeien. Tot slot lopen wij langs de watertoren en het nettenboetstersveld terug naar spoorhuis 14 van de vroegere Hofpleinlijn aan de rand van de stad.
Gids bij deze wandeling is Jacob Bijl. 
Het is een stevige wandeling, die vraagt om een behoorlijke wandelconditie, met name door de trap van 4x20 treden omhoog.

Datum en tijd: donderdag 23 mei 10.30 uur en vrijdag 24 mei 16.00 uur. 
Startpunt: op de boulevard voor de ingang van de Pier. Eindpunt: op de hoek van de Harstenhoekweg en de Zwolsestraat, niet ver van de bus- en tramhaltes bij het Kurhaus.
Bereikbaarheid: halte Kurhaus tram 1 en 9, halte Kurhausweg bus 21, 22 en 23.
Aantal deelnemers: 15.
Kosten: € 7,-.

Lentewandeling Bunkers, nachtegalen en orchideetjes 23 en 24 mei

Aanmelden