Bezoek Renbaan Duindigt en het naastliggende parkgebied, 13 juli en 3 augustus

In het kader van ons nieuwe excursieprogramma 'Verken de grenzen van Den Haag' bezoeken we op 13 juli de Renbaan Duindigt en het daarnaast liggen natuurterrein van 26 ha. Het programma bevat twee onderdelen: een rondleiding langs de erfgoed-monumenten en het bijwonen van de drafkoers die op die dag plaatsvindt. U wordt bijgepraat over de geschiedenis en de toekomst van het terrein en de renbaan (woningbouw). Renbaan Duindigt is sinds 1906 als zelfstandig terrein ingericht voor het houden van draf- en rensport. In die nu bijna 120 jaar is er een historische band opgebouwd met zowel Den Haag als Wassenaar.

NIEUWE EXCURSIE 3 augustus

Wij verwachten u rond 10.15 uur op de Waalsdorperlaan 29, Wassenaar. U gaat door de toegangspoort het terrein op, waar u wordt opgewacht achter de tribunes van de renbaan door Gerard Koop en een collega-gids.

Het programma start om 10.30. Na de kennismaking splitsen we op in 2 groepen. De ene groep doet de rondleiding over het parkgebied, de andere gaat richting paardenrace. Na drie kwartier draaien we de rollen om. We maken een groepsfoto voor een verslag in het Draf en Rensport magazine en hopen mee te maken dat een van de races wordt opgedragen aan de Vrienden van Den Haag.

Datum tijd: zaterdag 3 augustus om 10.30 uur (0p tijd aanwezig zijn s.v.p.)
Verzamelpunt: Renbaan Duindigt, Waalsdorperlaan 29, bij de tribunes.
Bereikbaarheid: Met OV: bus 90 vanaf Den Haag CS, uitstappen halte Louwmanmuseum, vandaar nog een kilometer lopen. We raden u aan met de fiets te komen, met de auto kan ook. Parkeergelegenheid: op het terrein links van de hoofdingang.
Aantal deelnemers: 40.
Kosten: € 7,-

Bezoek Renbaan Duindigt en het naastliggende parkgebied, 13 juli en 3 augustus

Aanmelden