Oorlog en wederopbouw vanuit het huidig perspectief 14 en 21 juni

De gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en algehele schaarste stelden Den Haag in 1945 voor zware opgaven. Na het puinruimen kreeg het herstel van de gehavende gebieden hoge prioriteit, maar om de woningnood te lenigen moest ook de stadsuitleg zo snel mogelijk van de grond komen. Vanaf het begin van de jaren vijftig genas de gewonde stad, met Willem Marinus Dudok als stedenbouwkundig heelmeester. De wederopbouw van toen vormt een specifiek en substantieel onderdeel van het Haagse erfgoed van nu. Ruim 70 jaar na de bevrijding is echter een aantal gebieden en gebouwen een tweede leven begonnen. Marcel Teunissen is bereid gevonden onze kennis hierover bij te spijkeren.

Om te voorkomen dat er in de bus lange toelichtingen nodig zijn, is er een lezing vooraf. De busrit is dus alleen voor degenen die de lezing hebben gevolgd. De lezing is wel voor iedereen toegankelijk.

Data: lezing: dinsdag 14 juni 10.00 tot 12.00 uur; busrondrit: dinsdag 21 juni 11.00 tot 13.00 uur. De busrondrit is door omstandigheden vervallen!
Locatie lezing: Buurt- en kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 28-30 (zijstraat Laan van Meerdervoort).
Bereikbaarheid: tram 3 en 12, halte Fahrenheitstraat. Parkeren in de straten in de buurt.
Locatie bus: Busplatform Centraal Station. Graag 15 minuten tevoren aanwezig zijn.
Aantal deelnemers: lezing 90; bus 50
Kosten: € 15 voor de lezing en de busrit samen; alleen de lezing is € 5.

Oorlog en wederopbouw vanuit het huidig perspectief 14 en 21 juni