Impressie rondleiding door ‘Kasteel Duinstraat’

Impressie van de rondleiding door ‘Kasteel Duinstraat’, voormalig politiebureau en brandweerkazerne van Scheveningen op 19 februari en 13 maart 2020.

Directeur Stadsherstel Ferf Jensink en collega Claudia (p.r. en communicatie) hadden voor koffie en thee gezorgd. Redelijk op tijd konden we, na mijn welkomstwoordje, starten met de rondleiding. Via veel trappen en gangen kregen we inzicht in het gebouw. Zo was er een oud gedeelte en een nieuw gedeelte waar de politie vooral met de afdeling administratie had gezeten. We kregen de oude en nieuwe gevangeniscellen te zien. Boven was een “balzaal”, een mooie grote ruimte waar een prachtige parketvloer lag. Hier wordt een binnentuin gerealiseerd met kantoorruimte eromheen. Boven zagen we ook de enorme verwarmingsketels. Het spannendst was de zolder. Je moest goed kijken waar je liep, omdat sommige planken rot waren. Er was een mooi uitzicht over zee vanuit het raam. Ferf vertelde ook hoe Stadsherstel te werk gaat en over de certificaten. Hij was oprecht verbaasd over het feit dat er zoveel belangstelling voor deze rondleiding was. Het was een enthousiaste, gezellige rondleiding.

Het verdient aanbeveling om contact te blijven houden met Stadsherstel (en certificaten aan te schaffen; minimaal 20 à € 46 = € 920).

Werkgroep activiteiten & excursies

 

Impressie rondleiding door ‘Kasteel Duinstraat’