Excursie Beeldentuin van het Westbroekpark

Onze excursie gaat naar het prachtige Westbroekpark, dat in 1925 is aangelegd en genoemd is naar de toenmalige directeur Gemeenteplantsoenen Pieter Westbroek. In de oorlog bouwden de Duitsers er twee bunkers. Na de oorlog werd het park opgeknapt en werd het Rosarium aangelegd. In het Rosarium, waar elk jaar zo’n 350 bedden rozen staan, bloeien wel 25.000 rozenstruiken. Op de tweede donderdag in juli wordt jaarlijks een internationaal rozenconcours gehouden, waarbij een internationale jury de rozen keurt en per categorie de certificaten goud, zilver en brons toekent. In de Beeldentuin staan 17 beelden van Nederlandse kunstenaars van de eerste 40 jaar na de Tweede Wereldoorlog. De meesten zijn Haagse kunstenaars, alleen ‘De gelaarsde kat’ van Johan Keller is een schenking uit Engeland.

Het park heeft helaas ook te lijden gehad van vandalisme. Een bronzen beeld van Jos van Riemsdijk werd in 2008 gestolen. Dit beeld is in 2009 vervangen door een beeld van Dirk Bus.

Enkele kunstenaars die in het park te zien zijn: Bram Roth, Berry Holslag, Dirk Bus, Wessel Couzijn en natuurlijk de maker van het Troelstramonument, Piet Esser. 

Datum: woensdag 21en dinsdag 27 juli om 10.30 uur.
Locatie: ingang van het Rosarium aan de Kapelweg (t.o. restaurant Greens).
Bereikbaarheid: tram 9 vanuit het centrum richting Scheveningen, halte Nieuwe Duinweg, en bus 21 Nieuwe Parklaan richting Scheveningen. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de Kapelweg en er is een fietsenstalling voor Greens. 
Kosten: € 8,-, inclusief een boekje met bespreking van alle beelden.
Aantal deelnemers: 10.

Excursie Beeldentuin van het Westbroekpark

Aanmelden