Blauwe Pannenbuurt en Nieuw Valkenbos op 20 mei en 17 juni

In het Regentesse/Valkenboskwartier (ReVa) liggen, niet ver van de Loosduinseweg, bijna tegenover elkaar, twee bijzondere buurten. 
Het complex arbeiderswoningen (nu ‘de Blauwe Pannenbuurt’) van de Coöperatieve Bouwvereeniging Vooruit II werd in 1888 opgeleverd. Ze waren bestemd voor de arbeiders van de Eerste Gemeentelijke Gasfabriek aan de Gaslaan. 
‘Nieuw Valkenbos’, aan de overkant, is de mooiste buurt van Valkenbos. Zo’n 30 jaar geleden werd de buurt, die kampte met sociale problemen en achterstallig onderhoud, gesloopt. Het Haagse bureau Scala van ir. Peter Drijver en ir. Mieke Bosse bouwde een nieuwe buurt waarin ze de sterke punten van ReVa liet terugkomen.
Willem van Soolingen, voorzitter van Vooruit II, ontvangt ons met koffie in het kantoortje waar men bijna anderhalve eeuw geleden ook al vergaderde. Hij vertelt over de geschiedenis van de Coöperatie en geeft een korte rondleiding door de buurt. Daarna lopen we naar Nieuw Valkenbos waar we Peter Drijver ontmoeten, die ons daar zal rondleiden.

Datum: vrijdag 20 mei (volgeboekt) en vrijdag 17 juni (volgeboekt), beide om 14.00 uur.
Locatie: Rottermontstraat 2 (op de hoek).
Bereikbaarheid: tram 2 en 4 halte Monstersestraat, en tram 11 halte Loosduinseweg. Loosduinseweg richting Loosduinen lopen, rechtsaf Gaslaan in, vijfde zijstraat links. Tot 18.00 uur vrij parkeren, maar het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn.
Aantal deelnemers: 12.
Kosten: € 5,-

Blauwe Pannenbuurt en Nieuw Valkenbos op 20 mei en 17  juni
Blauwe Pannenbuurt en Nieuw Valkenbos op 20 mei en 17  juni

Aanmelden