Agenda

De vereniging Vrienden van Den Haag toont graag de schoonheid van Den Haag in al haar facetten. Via activiteiten en excursies kunt u nader kennis maken met de onbekendere delen van Den Haag, bijvoorbeeld door een rondwandeling in een buurt of wijk, de bezichtiging van een gebouw of een bezoek aan een instelling. 
Om elkaar nader te leren kennen organiseert de vereniging daarnaast vriendenborrels en informatieve bijeenkomsten.

Aanmelden (nieuwe procedure)
Voor deelname aan een activiteit of excursie, met uitzondering van de vriendenborrels waarvoor u zich niet hoeft aan te melden, meldt u zich aan bij de betreffende activiteit. Daar dient u ook via de betaalmodule te betalen. Is de excursie volgeboekt, dan geeft de betaalmodule dit aan. 
Liever een uitgebreidere handleiding? Kijk dan op pagina Winkel

Bestemd voor
In principe is een activiteit uitsluitend toegankelijk voor leden. In bepaalde gevallen zijn introducés toegestaan. Dan staat dit expliciet aangegeven bij de desbetreffende activiteit.

Overleg nodig? 
Het kan zijn dat u om bepaalde reden wilt overleggen met iemand van de werkgroep Activiteiten, bijvoorbeeld omdat u op het laatste moment verhinderd bent om deel te nemen of omdat u te laat dreigt te komen bij een excursie. Dan kunt u de Vriendentelefoon bellen: 06 3887 1828.

Met elkaar in gesprek over de ontwikkeling in de stad op 11 mei

Als Werkgroep Stadsbeeld en Stadsgroen maken wij ons hard voor het behoud van de leefbaarheid en de kwaliteit van de openbare ruimte en het groen in onze stad. Ook zetten wij ons in voor het respecteren van cultuurhistorische waarden en karakteristieke bouwstijlen en gebouwen.

Blauwe Pannenbuurt en Nieuw Valkenbos op 20 mei en 17 juni

In het Regentesse/Valkenboskwartier (ReVa) liggen, niet ver van de Loosduinseweg, bijna tegenover elkaar, twee bijzondere buurten. 
Het complex arbeiderswoningen (nu ‘de Blauwe Pannenbuurt’) van de Coöperatieve Bouwvereeniging Vooruit II werd in 1888 opgeleverd. Ze waren bestemd voor de arbeiders van de Eerste Gemeentelijke Gasfabriek aan de Gaslaan.

Bezoek ADO-stadion op 25 mei en 8 juni

Tijdens deze rondleiding neemt u een kijkje achter de schermen en de unieke plekken van het Cars Jeans Stadion.

Stadswandeling Heesterbuurt 31 mei en 4 juni

In publicaties over de architectuur van Den Haag wordt de tussen 1915 en 1927 gebouwde Heesterbuurt nauwelijks besproken. Volkomen onterecht.

Oorlog en wederopbouw vanuit het huidig perspectief 14 en 21 juni

De gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en algehele schaarste stelden Den Haag in 1945 voor zware opgaven. Na het puinruimen kreeg het herstel van de gehavende gebieden hoge prioriteit, maar om de woningnood te lenigen moest ook de stadsuitleg zo snel mogelijk van de grond komen.

Impressies van voorgaande excursies

Zie hier indrukken van eerder gehouden excursies

Fiets met Ons Den Haag door Loosduinen

In 2020 verschenen in het maart-, mei- en julinummer van Ons Den Haag drie artikelen over stadsdeel Loosduinen van de hand van Elsbeth van Hijlckama Vlieg. U kunt nu de bijbehorende fietsroutes volgen!

Op eigen gelegenheid erop uit

In het voorjaar deed de werkgroep Activiteiten & Excursies een oproep aan de Vrienden om met suggesties voor wandelingen/fietstochten en anderszins te komen. De Vrienden hebben daar enthousiast op gereageerd en stuurden veel verrassende en gevarieerde ideeën in. We hebben ze nu voor u ook op deze website gezet.

Video's over Den Haag

Mocht het coronavirus u beletten om alles uit te voeren wat u van plan was, dan heeft u misschien tijd over om naar wat youtube-filmpjes te kijken die naar onze mening de moeite waard zijn. Over diverse onderwerpen, maar natuurlijk allemaal over Den Haag. Klik op de foto en u komt bij de filmpjes in de categorieën historie, natuur, woningbouw, Den Haag, Binckhorst, water en Rotterdamsebaan. 

Zie de nieuw toegevoegde films
- AWZI Houtrust levert eerste groene gas aan gasnet
- Molenvlietpark als extra waterberging van Hoogheemraadschap
Samen Sterker. Het Boezemsysteem van Delfland en de Erasmusvaart van het Hoogheemraadschap Delfland

- Scheveningen van boven, op een verrassende manier gefilmd