Tentoonstelling in Tramtunnel toont trots van de Loosduiners

Met de fototentoonstelling ‘Oog in oog met Loosduinen’ laat het Haags Gemeentearchief de stad kennismaken met de inwoners van Loosduinen. 52 portretten tonen de diversiteit en betrokkenheid van dit stadsdeel, waar iedereen één ding gemeen heeft: trots een Loosduiner te zijn. De tentoonstelling is van 24 januari tot 3 maart gratis te bekijken in De Galerij in de Tramtunnel bij halte Spui.

Ontroerende reacties en unieke portretten
Voor de nieuwe tentoonstelling ‘Oog in oog met Loosduinen' vroeg  het Gemeentearchief Loosduiners om foto's in te sturen van buurtgenoten die een plek in De Galerij verdienen. Het Gemeentearchief ontving mooie, leuke, grappige en ontroerende reacties, waarvan een selectie in de tentoonstelling is terug te zien.
Aanvullend maakte fotograaf Pippilotta Yerna een aantal unieke portretten, die de diversiteit en betrokkenheid van de bewoners van het stadsdeel treffend in beeld brengt.

De foto's, sommige met een korte tekstuele toelichting, vertellen het verhaal van de Loosduiners van nu én nodigen uit om dit stadsdeel ook zelf te komen ontdekken. Al deze 52 portretten zijn vanaf nu onderdeel van de fotocollectie van het Haags Gemeentearchief.

Nieuwsgierig geworden naar de geschiedenis van Loosduinen? Loop dan het Atrium van het stadhuis binnen voor de tentoonstelling 'De Kortste geschiedenis Loosduinen’. Deze is nog tot 19 februari te zien in de panelen links bij het ‘Den Haag Informatie Centrum’ tegenover de balies.

Onderdeel van HaagsDNA
De tentoonstellingen ‘Oog in oog met Loosduinen’ en ‘De kortste geschiedenis van Loosduinen’ maken deel uit van het programma ‘HaagsDNA’, waarin het Gemeentearchief dit schooljaar stadsdeel Loosduinen in het zonnetje zet.

Naast de tentoonstellingen is er ook het boekje ‘De kortste geschiedenis van Loosduinen’ dat gratis is op te halen bij Bibliotheken Loosduinen, Nieuw Waldeck en in de studiezaal van het Haags Gemeentearchief. Ook werkt het archief aan een korte film over de ontwikkeling van Loosduinen, waarbij gebruik wordt gemaakt van historisch materiaal uit de eigen collecties en van nieuwe opnames.

Bewaard voor de toekomst
Het Haags Gemeentearchief brengt zo de geschiedenis van het stadsdeel terug naar de huidige bewoners en de stad. Daarbij waarborgen het dat de verhalen van nu en de relevante archieven van verenigingen, bedrijven en organisaties ook bewaard blijven voor toekomstige generaties. Generaties die op hun beurt er weer gebruik van kunnen maken als zij meer willen weten over de ontwikkeling van hun eigen woonomgeving en daarmee een stukje van hun eigen geschiedenis.

Praktische informatie
Titel: Oog in Oog met Loosduinen
Waar: de Galerij, tramtunnel halte Spui
Wanneer: 24 januari tot 3 maart 2024

Tentoonstelling in Tramtunnel toont trots van de Loosduiners