Dag van de Architectuur zaterdag 17 juni van 10:00 – 17:00 uur in Amare

Het centrale thema van de Dag van de Architectuur 2023 is Toegang en toegankelijkheid. In heel Den Haag openen diverse gebouwen hun deuren voor het publiek, waarbij Amare als centraal punt voor de dag geldt. Platform STAD organiseert hier twee gesprekken met een expositie.

Expositie: De ideale plint van de architecten van morgen
Opening en gesprek, 17 juni, 11:00 - 12:00 uur (Amare). 
Op de tenen staan of springen in een stad van volwassenen: In hoeverre is er ruimte voor een (kinder-)perspectief op de inrichting van de openbare ruimte en gebouwen in hun directe omgeving? Hoe ziet Den Haag eruit als kinderen meedenken over de stad op ooghoogte? Plinten vormen de verbinding tussen de straat en de begane grond van een gebouw. Alles hoort erbij: gevels, etalages, entrees en de stoep.

Tijdens workshops in de bibliotheken Transvaalkwartier,  Schilderswijk en Laakkwartier verzorgd door Art-S-Cool, maakten kinderen hun ideale plint. Tijdens de Dag van de Architectuur worden de ideeën en voorstellen van de kinderen tentoongesteld in Amare. Na de opening is er een gesprek met de kinderen en ontwerpers over hun ontwerpen. Wat kunnen de ideeën van de kinderen betekenen voor architecten, stedenbouwkundigen en beleidsmakers?
De expositie is een week lang te zien op de begane grond van Amare. Lees hier meer over de workshops en over de opening.

Vooraankondiging STADgesprek: Een levendig en toegankelijk CID 16:00 - 17:00 uur (Amare)
De Dag van de Architectuur sluit Platform STAD af met een STADgesprek over de vraag: Hoe zorgen betrokken partijen samen dat de plinten, pleinen en openbare ruimte in het CID de komende twintig jaar levendig en toegankelijk blijven, zowel tijdens als na de grote verbouwing? Welke ervaringen brengen ontwikkelaars, landschapsarchitecten en culturele instellingen daarbij in? En wat kunnen recente beleidsinitiatieven als de gemeentelijke plintenstrategie, de nota Toegankelijkheid en placemaking hieraan bijdragen?
Meer informatie over het STADgesprek volgt binnenkort.

Dag van de Architectuur  zaterdag 17 juni van 10:00 – 17:00 uur in Amare

Foto Platform STAD