Wandeling Stadsuitbreiding en Stadsnatuur (Puinduinen) op 12 april

We wandelen door drie woningbouwprojecten aan de rand van de stad, ontdekken de natuur van de Puinduinen en bezoeken twee kunstwerken. De Puinduinen bij Kijkduin zijn ontstaan door storting van puin, enerzijds van de huizen die voor de aanleg van de Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten worden afgebroken en anderzijds van huizen die tijdens het bombardement van het Bezuidenhout vernietigd zijn.

Vanaf 1968 werden de soms hoge puinhopen bedekt met aarde en beplant met struiken en bomen. Hiermee kreeg Den Haag er een interessant natuur- en recreatiegebied bij dat tegelijkertijd als kustversterking diende. Als onderdeel van het Masterplan Kijkduin van 2009 werden tussen 2017 en 2023 aan de rand van de Puinduinen drie woningbouwlocaties ontwikkeld: Zuiderduinen, Finest of Ockenburgh en Schapenatjesduin. Bij alle drie locaties werd rekening gehouden met het karakter van het landschap. De kunstwerken die we bezoeken zijn Het Monument van Puin uit 1976 (Donald Duk) en Het Hemels Gewelf uit 1996 (James Turrell).
Onze gidsen zijn Inge Camfferman (Vrienden van Den Haag) en Linda Thorarinsdottir (IVN)

Datum en tijd: vrijdag 12 april, 13.30 – 15.30 uur.
Verzamelen: Loesje’s Café Brasserie, Kijkduinsestraat 801. 
Bereikbaarheid: Vrij parkeren aan de straat, tram 3 halte Heliotrooplaan, bus 26 halte Teunisbloemplein, bus 24 halte Kijkduinsestraat.
Aantal deelnemers: 20.
Kosten: € 7,-.

Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat er tijdens de wandeling hoogteverschillen zijn en dat er hier en daar wat geklommen en trappen gelopen moet worden.
Na de wandeling drinken we een drankje (op eigen rekening) in restaurant Haagsche Beek, Machiel Vrijenhoeklaan 175.

 Wandeling Stadsuitbreiding en Stadsnatuur (Puinduinen) op 12 april

Aanmelden