Rondleiding St. Jacobus de Meerdere kerk (Parkstraat)

De polychromie, muurschilderingen en tegelvloeren in de kerk staan bekend om hun bijzonder rijke vormgeving. Het kerkgebouw is in 1975 op de rijksmonumentenlijst geplaatst vanwege zijn architectuur-historische betekenis. De kerktoren is de hoogste van Den Haag.
De rondleiding begint achter in de kerk, waar ter bepaling van het juiste perspectief kort iets over de geschiedenis van de parochie wordt verteld, beginnend in 1276 en eindigend met de beelden uit de schuilkerkperiode en kapel aan het Binnenhof. Ingegaan wordt op de bouw en bijzonderheden van de kerk, architect Pierre Cuypers en het atelier Cuypers-Stoltefus uit Roermond, alsmede de grote restauratie van begin deze eeuw. Vervolgens gaan we diagonaal de kerk door, van de noordwestelijke doopkapel (voormalige kapel Gerardus Majella) tot het zuidoostelijke Maria-zij-altaar, met aandacht voor de vele bijzonderheden die wij op onze weg tegenkomen, zoals bijvoorbeeld de glas-in-loodramen, het priesterkoor, het vieringgewelf, het grootste orgel van Den Haag en de opmerkelijke taferelen in het Maria-altaar.

Datum: donderdag 12 december 10.30 – 11.30 uur (volgeboekt).
Locatie: hoofdingang van de kerk, Parkstraat 65a.
Bereikbaarheid: tram 1 en bus 22, 24 en 28 halte Mauritskade.
Kosten: € 5,-.
Aantal deelnemers: 40.

Belangstellingsformulier

Jammer, de excursie waarvoor u zich wilde opgeven, is helaas volgeboekt. In sommige gevallen lukt het ons om extra excursies te organiseren. Dat hangt uiteraard af van de instantie bij wie de excursie plaatsvindt.
Heeft u nog steeds belangstelling voor deze excursie? Noteer dan hieronder uw gegevens. Wij nemen dan per e-mail of telefoon contact met u op als een nieuwe excursie mogelijk is. U hoeft op dit moment nog geen geld over te maken.

Rondleiding St. Jacobus de Meerdere kerk (Parkstraat)

Excursies zijn exclusief voor leden, tenzij anders aangegeven.

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Rondleiding St. Jacobus de Meerdere kerk (Parkstraat)