Rondleiding Pulchri Studio

In 1847 werd door Hardenberg, Roelofs, Van Hove en Weissenbruch een schilderkundig genootschap opgericht, dat verder strekte dan alleen tekenen en schilderen, maar ook streefde naar onder meer het bevorderen van de belangen van de beeldende kunst en van de leden. Na omzwervingen in onder andere het Hofje van Nieuwkoop en de Prinsegracht, kochten de broers Mesdag tegen de eeuwwisseling de patriciërswoning Lange Voorhout 15. In 1901 werd Pulchri Studio in gebruik genomen en kon het genootschap uitgroeien tot zijn huidige betekenis en omvang.

Wij krijgen een rondleiding door oud-voorzitter van het bestuur Frans de Leef. Hij neemt ons niet alleen mee in de geschiedenis van het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio en het statige pand aan het Lange Voorhout, maar ook in die van het Lange Voorhout zelf. Wij lopen het pand door van beneden tot boven en u komt in vertrekken met bijzondere verhalen. Er is zelfs een echte Koninginnetrap. Vanwege de trappen is een goede mobiliteit een vereiste.

Datum: zaterdag 29 februari om 12.00 uur (volgeboekt), zaterdag 14 maart om 12.00 uur (volgeboekt) en 28 maart om 12.00 uur. 
Locatie: Lange Voorhout 15.
Bereikbaarheid: tram 1, bus 22 en 24 halte Kneuterdijk.
Aantal deelnemers: 20.
Kosten: € 5,-.

Aanmeldformulier

Rondleiding Pulchri Studio

Excursies zijn exclusief voor leden, tenzij anders aangegeven.

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Rondleiding Pulchri Studio