Rondleiding door ‘Kasteel Duinstraat' op Scheveningen

In 1904 besluit het college van B&W om brandweer en politie onder te brengen in één grote, nieuw te bouwen kazerne. Stadsarchitect Adam Schadee (1891-1927) krijgt de opdracht om een ontwerp te maken en tekent het fraaie gebouw zoals het zich nu nog als rijksmonument aan de Duinstraat bevindt. Het complex bestaat uit twee vleugels en een middendeel met inrijpoorten tussen twee traptorens. Naast de karakteristieke torentjes bij de poort beschikt het pand over mooie details in de gevel. Ook in het interieur is het karakter nog terug te zien.

De directeur van Stadsherstel Den Haag, de heer Ferf Jentink, zal ons rondleiden door het voormalige politiebureau van Scheveningen, in de volksmond ook wel ‘Kasteel Duinstraat’ genoemd, waarbij niet alleen de architectuur maar ook de geschiedenis van het complex aan bod komt. Vanwege de trappen is een goede mobiliteit een vereiste.

Datum: woensdag 19 februari 10.30 uur (volgeboekt), vrijdag 13 maart 10.30 uur (volgeboekt), 23 maart 10.30 uur (volgeboekt)
Locatie: Duinstraat 23.
Bereikbaarheid: bus 22 en tram 11 halte Duinstraat.
Aantal deelnemers: 20.
Kosten: € 5,-.

Rondleiding door ‘Kasteel Duinstraat' op Scheveningen