Impressie Het nieuwe Energiekwartier, De Verademing en De Prael

Na een korte inleiding van Jan Koppen, manager Zorg en Horeca, over brouwerij en proeflokaal De Prael, gingen we onder leiding van Arjan Kaashoek van bureau De Wijde Blik, woordvoerder van de drie partijen die verantwoordelijk zijn voor de bouw van het nieuwe Energiekwartier (gemeente, woningcorporatie Staedion en bouwonderneming Heijmans) de wijk in. Wat een prettige begeleider en wat een boeiende wandeling! Wat een enorme wijk en hoe zorgvuldig (althans dat idee kreeg ik) is men met de inpassing van heel veel en veelsoortige woningen te werk gegaan.

Voor velen was de kennismaking met de wijk ook een eyeopener, omdat ze er nog nooit geweest waren. En grappig te constateren hoe dicht (een deel van) de wijk inderdaad tegen het centrum van de stad aan ligt. Dit heeft Arjan mooi laten zien. We hadden een deskundige vriend in de groep, die Arjan op momenten mooi kon aanvullen (ze kenden elkaar, dus dat vond Arjan prima). Op een paar druppels na hebben we het gelukkig droog gehouden.

Na afloop was er voor veel liefhebbers nog een rondleiding door Jan Koppen en Henk Velders door De Prael. Zij hebben veel verteld over de (nabije) toekomstplannen voor uitbreiding en lietens zien in welke ruimte er bier gebrouwen gaat worden. We kregen veel te horen over hoe ze erin slagen om hun bijzondere personeel zich thuis te laten voelen en te leren werken. We kwamen in alle ruimten, wat ook weer interessant en leerzaam was. Een paar vrienden bleven nog een biertje drinken. Het was er behoorlijk – en gezellig – druk.

Mooie excursie!

Impressie Het nieuwe Energiekwartier, De Verademing en De Prael