Fietstocht langs de Laan van Meerdervoort

Iedere inwoner van Den Haag kent de Laan van Meerdervoort. Ze wordt wel de langste laan van Nederland, dan wel Europa genoemd. Met een imposante 5,8 kilometer kent deze laan een bijzondere geschiedenis. Naast dat de Laan de scheiding zou zijn tussen het zand en veen, kan deze ook worden beschouwd als een reis door de architectuurgeschiedenis van Den Haag. Bouwstijlen volgen elkaar op, van het gymnasium Haganum in neorenaissance stijl tot de modernistische Chinese Muur.
Architectuurhistorica Liza van Kuik neemt u mee op deze fietstocht en zal uitleggen waarom de Laan van Meerdervoort zo belangrijk is voor Den Haag. Wat is de oorsprong van deze laan, wie woonden er en waarom kreeg deze de bijnaam Laan van Bouwmaarvoort? Op deze vragen wordt uitgebreid ingegaan, waarbij niet alleen architectuur maar ook stedenbouw in het Den Haag van 1860-1960 aan bod komt. De tocht neemt zo’n 1,5 tot 2 uur in beslag.

Datum: woensdag 8 april 13.30 uur (let op: in het agendablokje in Ons Den Haag wordt als tijd foutief 10.30 uur vermeld) en zaterdag 11 april 10.30 uur. (de fietstochten zijn afgelast)
Locatie: hoek Zeestraat/Javastraat/Laan van Meerdervoort.
Aantal deelnemers: 12.
Kosten: € 5,-.

N.b. Bij regen worden de deelnemers de dag tevoren per e-mail geïnformeerd of de tocht doorgaat. Miezer is niet erg, hoosbuien wel.

Fietstocht langs de Laan van Meerdervoort