Bezoek aan Panorama Mesdag op 15 en 24 februari

In de 19de eeuw waren panorama’s een wereldwijd fenomeen: als voorloper van de fotografie en film werden rondreizende panorama’s ingezet. Er waren grofweg drie soorten: panorama's met historische, Bijbelse, of plaatsgebonden voorstellingen. Op die laatste was een stad of, zoals in het geval van het Panorama van Scheveningen in Den Haag een zee- en dorpsgezicht, te zien. Op een zeker moment bestonden er zo’n 300 panorama’s. De enorme schilderijen reisden van stad naar stad en trokken veel bezoekers.

Het Panorama van Scheveningen is het resultaat van de Belgische panorama-rage die rond 1875 losbarstte. Enkele Brusselse ondernemers wilden er een graantje van meepikken en vroegen de Nederlandse schilder Hendrik Willem Mesdag een ‘Haags maritiem Panorama’ te schilderen. Dit was voor Mesdag de opdracht van zijn leven.

Laat je verwonderen tijdens de Mesdag Highlight Tour: een exclusieve rondleiding met verhalen over Hendrik Willem Mesdag, Sientje Mesdag-van Houten en het magische Panorama van Scheveningen. De gids neemt je mee langs de topstukken van de collectie en geeft je zelfs een uniek en exclusief kijkje achter de schermen,

Datum en tijd: donderdag 15 februari en zaterdag 24 februari, beide 11.00 uur.
Locatie: Zeestraat 65.
Bereikbaarheid: halte Mauritskade bus 22, bus 24, bus 28.
Parkeren: aan de Zeestraat direct naast het museum is de ingang van een parkeergarage of parkeren om de hoek van het museum rondom Plein 1813.
Aantal deelnemers: 20 per keer.
Kosten: € 7,-. Entree: museumkaart of € 13,50 per persoon. Let op: Neem uw museumkaart mee!

Bezoek aan Panorama Mesdag op 15 en 24 februari

Aanmelden