Hang Den Haag aan de wand

Wie kent niet de Haagsche School en Panorama Mesdag heeft iedere Hagenaar wel een keer bezocht. De prachtige schilderijen van het strand en van de straten van Den Haag van Isaac Israëls zou iedereen wel aan de wand willen hebben. Die mogelijkheid hebben echter weinigen. Maar een mooie afbeelding van Den Haag aan de wand kan nu wel.

De Vrienden hebben samen met de kunstenaar en voorzitter van Pulchri Frans de Leef een prachtig aanbod voor de Vrienden. Elke paar maanden biedt Frans de Leef op de website van de Vrienden een drietal zeefdrukken aan. Leden van de Vrienden van Den Haag kunnen deze kopen met maar liefst 20% korting.

Frans de Leef is een echte Haagse kunstenaar. Samen met zijn broer Jan bouwde hij een indrukwekkend oeuvre op van gezeefdrukte stadsgezichten. Frans en Jan de Leef werkten altijd samen. Jan de Leef overleed helaas op te jonge leeftijd in 2002.

Frans de Leef is op vele terreinen actief, zolang het maar Haags is. Frans schrijft columns, acteert, organiseert, debatteert, presenteert, regisseert, produceert en zingt. In 2002 speelde hij bij Theatergroep Drang in de productie ‘Stinkgeld’. Een jaar later organiseerde Frans mede, als man op de achtergrond, het Haags Songfestival en de Marathon van het Haagse Lied. Daarna produceerde hij in 2006 de film ‘Agga op straat’ van Bas Ackermann en het theaterprogramma ‘Honderd jaar Haagse Liedjes’. In 2004 regisseerde Frans het eerste theaterprogramma van Fred Zuiderwijk, ‘Bruid(s)luier’. Sinds 2003 speelt hij diverse typetjes bij het inmiddels beroemde en bekroonde ‘Rondje Den Haag’ van Rob Andeweg en Fred Zuiderwijk. Ook in de tv-serie ‘Pauwen en Reigers’ uit 2008 van Omroep West, waarvoor hij samen met Marnix Rueb het script in het Haags vertaalde, was Frans in een gastrolletje te zien. In 2010 bracht hij zijn eerste cd-single ‘Den Haag op één!' uit, samen met Hans Steijger, met wie hij op dit moment werkt aan het theaterprogramma ‘Genieten tot het bittere eind’ van Jeannette Scheffer.

Frans is op het eind van zijn zeefdruk-loopbaan. Hij is bijna 65 en bepaalde materialen als indirectfilm en de door hem gebruikte drukinkten zijn niet meer verkrijgbaar. ‘Ik ga wel door, maar niet meer met zeefdrukken, ik ga schilderen en aquarelleren’.

 

'Burgemeester De Monchyplein'

Oplage 40. Beeldformaat 43 x 31 cm

Prijs € 300,-       Ledenprijs € 240,-*

'Zoutkeetsingel'

Oplage 50. Beeldformaat 41,5 x 43 cm

Prijs € 300,-       Ledenprijs € 240,-*

'Trekvlietplein'

Oplage 105. Beeldformaat 25,5 x 14,5 cm

Prijs € 90,-          Ledenprijs € 72,-*

 

NIEUW-NIEUW-NIEUW

Nieuw:  Papaverhof

Oplage 50 stuks. Beeldformaat: 26,5 x 35 cm

Prijs € 250,00    Ledenprijs € 200,00*
 

* Alle prenten ziin zonder lijst

 

Naar het bestelformulier

Bestelformulier

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Hang Den Haag aan de wand