Noodzetel

De ministeries van Binnenlandse Zaken en van Justitie en Veiligheid aan de Schedeldoekshaven zijn ondertussen alweer verdwenen, maar de noodzetel eronder is bewaard gebleven. Hier moesten de ministeries met de belangrijkste leden van de staf schuilen en het land besturen. De noodzetel is twee verdiepingen diep en heeft een oppervlakte van 2.000 m2, waarmee het de grootste regeringsnoodzetel van Nederland is. Een deel van het oorspronkelijke interieur is nog aanwezig. In 2013 werd het voormalige ministerie en de bijhorende bunker overgedragen aan de gemeente Den Haag. Exclusief voor de Vrienden van Den Haag zullen de zware gasdeuren weer opengaan en een ware noodzetelexpert zal u alles vertellen over het leven en werken in een noodzetel.
De noodzetel is droog en verlicht maar er zijn wel trappen en afstapjes en dus niet handig voor mensen die niet goed ter been zijn.

Datum: vrijdag 18, vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 12.45 - 14.00 uur. Alle drie data zijn inmiddels volgeboekt. U kunt zich dus niet meer aanmelden. Wel kunt u nu het belangstellingsformulier invullen bij deze activiteit.
Locatie: atrium van het Stadhuis (Spui 70), Centrumzijde.
Bereikbaarheid: trams en bussen naar het Centrum.
Aantal deelnemers: maximaal 15 per keer; introducés niet toegestaan.
Kosten: € 5,- per persoon.

Belangstellingsformulier

Jammer, de excursie waarvoor u zich wilde opgeven, is helaas volgeboekt. In sommige gevallen lukt het ons om extra excursies te organiseren. Dat hangt uiteraard af van de instantie bij wie de excursie plaatsvindt.
Heeft u nog steeds belangstelling voor deze excursie? Noteer dan hieronder uw gegevens. Wij nemen dan per e-mail of telefoon contact met u op als een nieuwe excursie mogelijk is. U hoeft op dit moment nog geen geld over te maken."

Noodzetel

Lid van Vrienden van Den Haag:
Ja
Nee
Noodzetel