Impressie excursie Sportcampus

Impressie excursie Sportcampus 21 maart 2019

Een leuke en interessante excursie door de Sportcampus in het Zuiderpark. De aardige jonge begeleiders Jonathan Dingemanse en Zoë van Mil hadden in het restaurant twee tafels voor ons gereserveerd waar we konden beginnen met koffie en thee. Daarna zijn we door het hele complex gelopen, wat al een sportprestatie was, want we hebben echt wel een aantal kilometers afgelegd. Het complex is overdag eigendom van de HALO en ROC Mondriaan en 's avonds van de gemeente Den Haag. De inrichting en kleuren van het complex zijn als een voortzetting bedoeld van het omringende groen van het Zuiderpark.

Wat hebben we gezien: de Turnhal met drie soorten springvloeren, de Beachvolleybalzaal (913 m3 zand), de Topsportzaal, waar ook Davis Cup-tennis mogelijk is, de DoJo, waar o.a. judo en taekwando beoefend wordt, de Danszaal met uitzicht op de oude ADO-voetbalvelden en waar o.a. Afrikaanse, Street- en Moderne Dans geoefend en uitgevoerd wordt, de Breedtesportzaal (d.w.z. geen topsport), de unieke Zaal van de Toekomst, waar onderzoek wordt gedaan naar gedrag van de sporters, en waar in de vloer de krachten worden gemeten. Waarschijnlijk heb ik nog veel overgeslagen. Vele zalen hebben tribunes. Er is gelegenheid voor gehandicaptensport, waarvoor een speciale adviseur aanwezig is. Ook hebben we even stilgestaan bij de plek – nu binnen het gebouw – waar vroeger de middenstip van het ADO-voetbalveld was. Er zitten verder nog verschillende organisaties in het gebouw, waaronder fysiosportartsen en de stichting werkgevers sportclubs.

Qua duurzaamheid is het gebouw ook interessant. Het heeft een ecodak met aarde en veel zonnepanelen. Verwarmen en koelen gebeurt door opgepompt grondwater. Via de grote verstelbare draaideuren kan het klimaat nog worden bijgeregeld.

Na afloop dronken we nog wat in het gezellige restaurant, dat trouwens voor iedereen toegankelijk is. Dus als je een wandeling in het Zuiderpark maakt, kun je gewoon het complex binnengaan om er iets te nuttigen.

De begeleiding was prima en attent en Zoë fungeerde steeds als bezemwagen. De aanwezigen vonden het een hele leuke excursie.

Werkgroep Activiteiten

 

Impressie excursie Sportcampus