Impressie excursie Hindoecentrum Sewa Dhaam

Impressie excursie Hindoecentrum Sewa Dhaam 29 maart 2019

Zojuist terug van de eerste excursie naar Hindoecentrum Sewa Dhaam. Er waren twee begeleiders, mw. Parma Ramautar en dhr. Sheilindra Rajaram, die met veel enthousiasme heel veel informatie verstrekten.

In het centrum is een enorme hoeveelheid bijzondere en kleurrijke beelden te zien. Het hindoeïsme heeft zo'n oneindige hoeveelheid goden en zo’n grote verscheidenheid aan wonderlijke verhalen, dat het je als niet-hindoe al gauw duizelt.

We werden ontvangen met koffie, thee en frisdrank. De Vrienden hebben hiervoor een vrijwillige bijdrage gegeven. In de ruimte waar we werden ontvangen vertelden de begeleiders het een en ander over het centrum en beantwoordden vragen van de Vrienden. Daarna gingen we naar de 'Negen planeten ruimte' waar de planeten symbolisch waren voorgesteld door 9 voorwerpen. De planeten zijn belangrijk, want ze hebben volgens het hindoeïsme grote invloed op de aarde en dus ook op de mensen.

Vervolgens gingen we naar de tempelzaal, waar de diensten en vieringen plaatsvinden, en ook hier weer talloze wonderlijke goden waarover weer veel verhalen werden verteld. De Vrienden hadden vele vragen, die uitvoering door vooral Sheilindra werden beantwoord. Beide rondleiders zijn hartelijk bedankt en er werd een donatie voor het centrum en de laatste Ons Den Haag overhandigd, die door de begeleiders in dank werden ontvangen.

Werkgroep Activiteiten

Impressie excursie Hindoecentrum Sewa Dhaam